JOST GROUP VERSTERKT HAAR POSITIE IN WAREHOUSE LOGISTIEK EN IN DE DISTRIBUTIESECTOR LUXEMBURG + BELGIË / NEDERLAND!

Gelegen op de kruising van de "Grande Region": Luxemburg - België – Frankrijk.

Op 7 december 2017 zijn 183 medewerkers (waarvan 115 chauffeurs), 100 motorvoertuigen, 170 trailers (tautliners, bestelwagens en temperatuur gestuurde trailers) evenals de warehouse faciliteiten van Messancy (40.000m²) en Molinfaing-Neufchâteau (12.500 m²) van de Group Charlier toegetreden tot de Jost Group, de grote familie van de Kangaroo.

 

De Group Charlier heeft een omzet van meer dan € 25.000.000 grotendeels op basis van drie hoofdactiviteiten: logistiek, distributie en stukgoed.

 

Dankzij hun geografische ligging versterken de logistieke activiteiten (toeleverancier binnen de productieketen, order picking en packing, traditionele opslag) de aanwezigheid van Jost Group in een grotere regio.

 

De Jost Group is momenteel vooral actief in de distributie binnen Luxemburg door de overname van Nadin afgelopen maart. Deze distributieactiviteit zal als gevolg van de komst van de Group Charlier behoorlijk aan kracht toenemen. Als een bekende speler in de distributiesector van goederen, die pakketten verpakt van één kilo tot hele pallets, beschikt de Group Charlier over voldoende middelen om dit soort leveringen binnen 24 uur in de Benelux uit te voeren.

 

Door de verkoop van haar bedrijf wil de familie Charlier perspectieven bieden voor verdere ontwikkeling en ambities binnen haar Groep. Eric Charlier (53 jaar) zal de ontwikkeling naar de toekomst binnen de Jost Group blijven leiden.

 

Omvang Jost Group: 300.000m² warehouse, 2.900 werknemers in heel Europa en de Maghreb,

1.500 motorvoertuigen, 3.300 getrokken voertuigen, totale omzet in 2016: € 332.000.000.

 

De twee bedrijven werden samengebracht door het bedrijf Intraco.

Delen opLinkedIn
  • JOST GROUP VERSTERKT HAAR POSITIE IN WAREHOUSE LOGISTIEK EN IN DE DISTRIBUTIESECTOR LUXEMBURG + BELGIË / NEDERLAND!
  • JOST GROUP VERSTERKT HAAR POSITIE IN WAREHOUSE LOGISTIEK EN IN DE DISTRIBUTIESECTOR LUXEMBURG + BELGIË / NEDERLAND!