VEILIGHEID : KLEINE PERSOONLIJKE GASFLESSEN KUNNEN ECHTE BOMMEN ZIJN !

Niews van onze chauffeur !

Op 13 november, werd 1 van onze chauffeurs gewond. Een lek in zijn persoonlijke gasfles, die zich in zijn cabine bevond, heeft een ontploffing veroorzaakt.Onze chauffeur werd gewond en werd onmiddellijk afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

We wensten u meer nieuws te geven over hem. Het gaat zeer goed met hem en hij bereidt de Kerstfeesten voor samen met zijn familie.

Wij willen dat dit ongeval dient om alle chauffeurs van alle maatschappijen te mobiliseren, want wat er vandaag met de ene gebeurt, kan zich morgen bij de andere voordoen.

Ons advies :

  • Bewaar deze gasflessen buiten uw cabine, want deze is een afgesloten ruimte en in geval van een lek stapelt het gas zich hierin op en de minste vonk geeft een ontploffing + stockeer ze rechtop op een stabiele ondergrond.
  • Er enkel in openlucht gebruik van maken op een redelijke afstand van het voertuig, want omvallen is steeds mogelijk.
  • Bij de minste gasgeur, het minste geluid van een lek,...de gastoevoer afsluiten! Plaats de fles zodanig dat u steeds aan de afsluitkraan kan.
  • Vervang regelmatig de persoonlijke gasflessen zodat u steeds over materiaal in een goede staat beschikt + kijk de sluitingsringen, aansluitingen en vaste slangen na.

Gas is een meedogenloze vijand, Wees zeer voorzichtig. Uw leven is kostbaar!

Wij weten dat alle chauffeurs graag gebruik maken van deze kleine gasflessen.

Neem ondertussen alle veiligheidsmaatregelen.

Te dikwijls (één maal is reeds een keer teveel), veroorzaken ze ongevallen. Dit is ook het geval voor kampeerders.

Denk ook aan uw familie.

Delen opLinkedIn
  • VEILIGHEID : KLEINE PERSOONLIJKE GASFLESSEN KUNNEN ECHTE BOMMEN ZIJN !