TRILOGIPORT : GO !

De bouwwerken voor het eerste magazijn van Jost Group, dat een oppervlakte van 43.000 m² zal beslaan, in Oupeye op de site van Trilogiport in Luik

De bouwwerken voor het eerste magazijn van Jost Group, dat een oppervlakte van 43.000 m² zal beslaan, ontwikkelen zich heel goed in Oupeye op de site van Trilogiport in Luik. Jost Group is van plan om in totaal vier magazijnen te bouwen, met een totale oppervlakte van 180.000 m² op een terrein van 300.000 m². De troef van dit project is uiteraard zijn multimodale luik, dat de klanten van Jost Group ten goede zal komen aangezien het terrein beschikt over een spoor- en een waterwegverbinding. Het zal Jost Group ook in staat stellen om zijn CO2-uitstoot verder te verminderen, in lijn met de ISO 14.001-certificering van Jost Management en het Lean & Green charter. Het bureau LogProject staat in voor de coördinatie van de werf met twee Waalse aannemers, die we met veel plezier hebben uitgekozen: Wust uit Malmedy en Eloi uit Sprimont.

Liège Trilogiport is bestemd voor de huisvesting van Europese distributiecentra en staat rechtstreeks in verbinding met de containerterminal aan het Albertkanaal. De plaatselijke bedrijven beschikken over logistieke magazijnen, in de onmiddellijke nabijheid van het Albertkanaal, dat Luik in 14 uur verbindt met Antwerpen en in 24 uur met Rotterdam. “De geografische locatie van Liège Trilogiport is een belangrijke troef voor het platform”, verklaart Emile-Louis Bertrand, algemeen directeur van de autonome haven van Luik. “Wij bevinden ons immers in het hinterland van vier grote zeehavens aan de Noordzee (Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Duinkerken) en in het hart van een markt van 56 miljoen consumenten!”

De zeer aanzienlijke investering van Jost Group stelt de regio van Luik in staat om haar Europese positie inzake toplogistiek te versterken en creëert werkgelegenheid. Kortom, dit project is een mooi voorbeeld van een constructief partnerschap tussen het Gewest, de gemeente, de Autonome Haven van Luik, de bedrijven en het maatschappelijk middenveld.

Delen opLinkedIn
  • TRILOGIPORT : GO ! - Nieuws
  • TRILOGIPORT : GO ! - Nieuws
  • TRILOGIPORT : GO ! - Nieuws