Jobs Day 9 September 2017 : Jost Group zet zich in op een creatieve manier !

Een totaal succes !

Jost Group zet zich in op een creatieve manier

De voortdurende economische activiteit kent een sterke groei in Europa, en de transport- en logistieke sector is een betrouwbare barometer voor het meten van deze waarden. Evenredig met deze is de job van vrachtwagenchauffeur een knelberoep sinds menig jaren, en is het voor bedrijven steeds moeilijker om deze vacante plaatsen op te vullen met valabele kandidaten.

Objectief : 100 nieuwe banen !

 

Om tegemoet te komen aan dit gebrek aan lokaal personeel, heeft de Jost Group zaterdag 9 september jl. een “Jobs Day” georganiseerd op hun site te Bierset. De potentiele kandidaten hebben zich kunnen informeren over de vacante betrekkingen en de mogelijkheden die de Jost Group hen biedt, hebben praktische testen kunnen ondergaan, en inzicht gekregen aangaande de belangrijkheid van de beroepschauffeur in het proces van complete service naar de klant toe.

 

Resultaat : Meer dan 50 chauffeurs zijn geslaagd voor de praktische testen, en zullen eerstdaags hun integratie opleiding starten. Een groot succes !

 

Ter info : Meer dan 150 kandidaten hebben zich gedurende deze dag aangeboden, voor diverse profielen : Chauffeur CE, Carrossier, Mechanieker en vorkliftchauffeur.

 

Het bedrijf wenst ook te profiteren van de positieve echo van deze gebeurtenis in de pers en bij haar partners om nog enkele tientallen chauffeurs te kunnen aanwerven. De kandidaturen blijven binnenstromen en de praktische testen kunnen in al onze Belgische vestigingen georganiseerd worden.

 

Een mail aan jobs@jostgroup.com volstaat

 

Het aanmoedigen van tewerkstelling van jongeren en dames

 

Diverse partijen met betrekking tot werkgelegenheid en opleiding, zoals het Forem, Sociaal Fonds Transport en Logistiek, Don Bosco Instituut, ADG, Actiris en Mirel hebben zich verbonden met dit initiatief voor het vereenvoudigen van de aanwerving van personen welke op dit moment niet over de juiste vaardigheden beschikken, door hen de bestaande opleiding aan te bieden.

 

Het idee is om jongeren, voor wie de job van vrachtwagenchauffeur nog onbekend is, hiervoor warm te maken, en hun intrede in de opleidingscentra te vergemakkelijken. Dit om tegemoet te komen aan de aankomende pensioenen van heel wat actuele chauffeurs.

Gezien de structuur van de omgekeerde piramide betreffende leeftijden in de sector, moeten wij toezien om een toename van het tekort aan chauffeurs gedurende de volgende jaren.

 

Jost Group stelt ook dames tewerk, die, vanwege hun precisie en hun snelle aanpassing-mogelijkheden, uitstekende rekruten zijn.

 

Jost Group heeft het voordeel om, gezien hun grote diversiteit aan klanten en activiteiten, een baan op maat aan te bieden aan hun chauffeurs.

 

Jost Group investeert sinds vele jaren in de aanwerving en vorming van zijn personeel, om kwaliteitsvolle lokale banen aan te bieden.

Sinds 2008 zijn 921 banen gecreëerd onder Belgisch arbeidscontract, en elk jaar organiseert het bedrijf opleidingen die een totaal van meer dan 30.000 uren voorstellen.

 

Een bijkomend bewijs van de wil van de Jost Group om te investeren in lokale verankering, is de ontwikkeling van het project “Trilogiport” die het huidige opérationele gebied van de Jost Group in de provincie Luik, van 150.000m² naar 330.000m² brengt.

De eerste fase van de investering van 17 @ 20 miljoen Euro is aangevangen en sluit af eind dit jaar.

 

Delen opLinkedIn
  • Jobs Day 9 September 2017 : Jost Group zet zich in op een creatieve manier !
  • Jobs Day 9 September 2017 : Jost Group zet zich in op een creatieve manier !
  • Jobs Day 9 September 2017 : Jost Group zet zich in op een creatieve manier !
  • Jobs Day 9 September 2017 : Jost Group zet zich in op een creatieve manier !