De eerste 90 IVECO Stralis met LNG-technologie (Liquid Natural Gas) zijn operationeel!

Ecologisch, duurzaam, veilig en comfortabel.

De eerste 90 IVECO Stralis NP460s (van de 500 die besteld zijn) uitgerust met de nieuwe LNG-technologie (Liquid Natural Gas), maken onderdeel uit van de Jost Group-vloot en rijden inmiddels hun eerste kilometers op de Europese wegen.

De IVECO Stralis NP460 is goed herkenbaar door zijn bouw en uiterlijk van de truck. De IVECO Stralis biedt als enige een compleet aanbod van zware vrachtwagens op aardgas, speciaal ontworpen voor divers transport; van regionaal tot internationaal, van volume tot distributie transport, van ADR tot bouwtransport, enzovoort. Met een actieradius van 1.600 kilometers biedt de truck de kracht, het comfort, een transmissietechnologie en brandstofverbruik om aan alle middellange- en lange vervoersafstanden te kunnen voldoen.

Naast het feit dat rijden op LNG (vloeibaar aardgas) veel milieuvriendelijker is dan rijden met diesel trucks, kent het voertuig tevens een groot rijcomfort, met veel voordelen voor de bestuurder:

- Geïntegreed HI-CRUISE aandrijfsysteem

Precies ontwikkeld om te voldoen aan alle eisen van dagelijks transport. Dit aandrijfsysteem verlicht de chauffeurshandelingen en stelt de fleetmanagers in staat om een aanzienlijke brandstofbesparing te realiseren.

- Beoordeling van de rijstijl (DSE)

De rijprestaties en het brandstofverbruik van de voertuigen worden continu gemonitord, met als uiteindelijke resultaat lagere onderhoudskosten.

- Chauffeurs assistentie (DAS)

Dit systeem controleert structureel de alertheid van de chauffeur door een analyse van de stuurwiel bewegingen en beschermt de bestuurder tegen risico’s van vermoeidheid en slaperigheid.

- Een cabine die voldoet aan de eisen en wensen van de chauffeur

De cabine van de IVECO Stralis biedt maximaal comfort en veiligheid voor de bestuurder, zeker tijdens lange afstandsritten: de truck beschikt over een zeer stille cabine tijdens de rit, een ergonomisch en makkelijk bedienbaar dashboard en een high-end infotainmentsysteem.

Iedere chauffeur is opgeleid en goed getraind om uiteindelijk optimaal gebruik te kunnen maken van dit nieuwe type voertuig, een truck die het milieu en haar gebruikers respecteert. Met de introductie van de IVECO Stralis zet de Jost-Group een zeer belangrijke stap om de ecologische voetafdruk te verkleinen!

Delen opLinkedIn
  • De eerste 90 IVECO Stralis met LNG-technologie (Liquid Natural Gas) zijn operationeel!
  • De eerste 90 IVECO Stralis met LNG-technologie (Liquid Natural Gas) zijn operationeel!