Beheer van een schroothoop

Casestudy

Naast transport en de logistiek beheert Jost Group sinds 2012 een schroothoop en verzamelt dit schroot op verschillende sites.

Waaruit bestaat dit precies en wat is de rol van Jost Group?

Het bedrijf laadt 141 containers op van alle sites die schrootproductieafval produceren binnen een straal van 30 km. Dit herstel wordt uitgevoerd in overeenstemming met de productiecijfers van deze verschillende locaties.

Ongeveer 1.000 containers van 7 tot 12 ton worden door ons bedrijf per maand naar de schroothoop van Ougrée getransporteerd. Deze collectie komt neer op 9.000 ton die 24 uur per dag en 7 dagen per week worden gestort.

Jost Group heeft in twee kranen geïnvesteerd waarmee de afhandeling kan worden uitgevoerd. De containers worden geleegd en gesorteerd volgens het materiaal (gegalvaniseerd, gecoat, ongecoat).

Eens gesorteerd wordt het schroot opnieuw geladen met een trekker en een kipaanhangwagen naar de eindgebruikslocaties getransporteerd. Deze kippers zijn speciaal omdat ze heel stevig zijn zodat het schroot ze niet kan doorboren. Dagelijks worden ongeveer 15 voertuigen toegewezen aan het transport van deze materialen.

Dit voorbeeld illustreert nogmaals de middelen dat Jost Group gebruikt om zijn klanten een kwalitatief hoogstaande en op maat gemaakte services te bieden. Dankzij onze flexibiliteit, ons gediversifieerd wagenpark en de voortdurende investeringen in ons materieel kunnen wij een hoge prestatieniveau houden. Onze visie is om een referentie te zijn als een Europese partner in geïntegreerde logistiek.

YouTube-video hier beschikbaar.

Delen opLinkedIn
  • Beheer van een schroothoop