Covid-19

Bericht aan al onze klanten

Beste klanten, beste partners,

 

Sinds zaterdag 14 maart zijn in heel Europa als gevolg van de Covid-19-epidemie een reeks drastische maatregelen van kracht. Deze regels zullen de komende dagen ongetwijfeld verder worden aangescherpt. We hebben ons erop voorbereid.

De Jost Group neemt actief deel aan de doelstelling om de verspreiding van het virus te vertragen en de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen door tegelijkertijd het transport te bieden dat nodig is om de economische activiteit te behouden en in de voedselbehoeften van de bevolking te voorzien.

 

Zo heeft de Jost Group van 14 maart tot en met 3 april de nodige preventieve maatregelen genomen om het risico van overdracht van het virus aanzienlijk te verminderen, zelfs als tot nu toe geen enkel lid van de Jost Group is geïnfecteerd met het coronavirus.

 

Uit voorzorg is een noodplan opgesteld: 

 • Naleving van hygiëne- en voorzorgsmaatregelen wordt opgelegd aan alle medewerkers.
 • De preventiedienst van de Jost Group houdt de verspreiding van het virus uur per uur in de gaten via de websites van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Belgische gezondheidsautoriteiten en de landen waar Jost Group dochterondernemingen en klanten heeft, evenals de federaties van de transportsector. Hierdoor kunnen we ons preventiebeleid zeer snel en relevant afstemmen op de aanbevelingen.
 • Om een ​​mogelijk tekort aan chauffeurs aan te pakken, hebben we extra chauffeurs ingehuurd. Daarom zijn we momenteel overbezet.
 • De chauffeurs, evenals al het magazijn- en werkplaatspersoneel, ontvangen dagelijks strikte voorzorgsmaatregelen met betrekking tot hygiëne, te respecteren sociale afstand en praktische organisatiemaatregelen (beperkte aanwezigheid in de faciliteiten, receptie van operators beperkt en een gecontroleerd aantal medewerkers).
 • Toegang tot onze sites is daarom beperkt, gereguleerd en gesloten voor buitenstaanders die niet essentieel zijn voor de activiteiten.
 • Iedereen werd vanaf het begin van de epidemie gevraagd oplettend te zijn of een van onze medewerkers symptomen van het virus vertoont, om onmiddellijk naar huis te gaan en hun manager op de hoogte te stellen, contact op te nemen met hun arts en ons van de diagnose op de hoogte te stellen. Er zijn maatregelen getroffen om het voertuig / werkstation / en bureaus te laten desinfecteren.
 • Er zijn op het gebied van traceerbaarheid oefeningen uitgevoerd om onze procedures te testen en, indien nodig, om heel snel alle mensen te kunnen waarschuwen die mogelijk aan een besmettingsrisico zijn blootgesteld.
 • Er is prioriteit gegeven aan telewerken voor onze medewerkers, voor wie een fysieke aanwezigheid niet absoluut noodzakelijk is. Voor de anderen waren zogenaamde werkstudiesysteem georganiseerd om een ​​aanwezigheid te garanderen die het perfect functioneren van het werk mogelijk maakte en tegelijkertijd de bescherming van elk bevorderde.
 • Videoconference calls hebben de voorkeur voor contacten met onze partners.
 • Om de informatie-uitwisseling te garanderen worden onze medewerkers realtime geïnformeerd over de ontwikkelingen van de pandemie en de verschillende genomen preventieve maatregelen.

We willen actief deelnemen aan het beperken van de verspreiding van het virus en daarom richten we al onze acties op preventie en absolute naleving van de regels door al onze medewerkers. 

 • Er werd bijzondere aandacht besteed aan verzwakte of kwetsbare werknemers, dat wil zeggen onder meer mensen met hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, chronische luchtwegaandoeningen of een zwak immuunsysteem, of ouder dan 65 jaar.
 • We hebben de reinigingsfrequentie van onze faciliteiten en de producten waarmee de schoonmaakdiensten werken aangepast om ervoor te zorgen dat gemeenschappelijke ruimtes, naast de gebruikelijke reiniging, vaker worden behandeld.
 • Hydro-alcoholische gels zijn rechtstreeks bij de fabrikanten besteld en de sites worden regelmatig geleverd, voor zover de beschikbare producten beschikbaar zijn.
 • Zakenreizen die niet absoluut noodzakelijk zijn, worden vermeden, evenals onnodige persoonlijke reizen. Zoveel mogelijk thuis blijven voorkomt duidelijk verspreiding.
 • Om het risico op besmetting te verminderen gaan we in plaats van poststukken versturen de maximale uitwisselingen per e-mail aanmoedigen.

We staan ​​te allen tijde tot uw beschikking om deze test zo gemakkelijk mogelijk te doorstaan. Laten we verenigd & respectvol zijn voor onszelf en anderen. 

 

Roland Jost

CEO

Jost Group Am Hock 1 L-9991 Weiswampach
T +352 2700 27 27 240  –  management@jostgroup.com

Delen opLinkedIn
 • Covid-19 - Nieuws
 • Covid-19 - Nieuws