EcoVadis-evaluatie

De Jost Group behaalt een BRONZEN-medaille bij de eerste jaarlijkse EcoVadis-evaluatie!

EcoVadis is een onafhankelijk beoordelingsinstrument dat onze duurzaamheidsinspanningen analyseert op basis van onze huidige bedrijfsprocessen.

 

De meest relevante impactfactoren voor de Jost Group zijn om nauw te blijven zorgen voor het beheer van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en om onze impact op het milieu te verminderen.

Dankzij de screening door deze tool kregen we meer inzicht in het belang van het laten zien hoe we aan duurzaamheidsaspecten werken.

Het is cruciaal; laten zien dat het absoluut noodzakelijk is in een markt waar de concurrentie groot is!

Als Europees bedrijf, actief in het goederenvervoer over weg, spoor en water en in aangesloten warehouse diensten, werd het tijd om de positie van de Jost Group in deze sector te bepalen.

Om dit te kunnen doen, hebben we ons EcoVadis-scorekaart gebouwd.

  • Onze globale score is 50/100, wat vrij hoog is voor de sector!
  • 62e percentiel betekent dat onze algemene score gelijk is aan of groter is dan 62% van alle bedrijven in de sector die door EcoVadis wereldwijd worden beoordeeld.
  • Op elk van de 5 resultaten (wereldwijd, milieu, sociaal, ethisch en verantwoord inkopen) scoren we boven de gemiddelde score voor de activiteitensector.

Elk van deze aandachtsgebieden en ontwikkelingen leidt tot een focus op hun meer en meer precieze integratie in onze dagelijkse processen en manieren van werken.

We zullen in 2021 een verdere volledige evaluatie van onze organisatie uitvoeren en hopen ZILVER of uiteindelijk GOUD te winnen!

 

De Jost Group neemt - als maatschappelijk verantwoord bedrijf - haar verantwoordelijkheid voor de zorgen en verwachtingen van alle belanghebbenden, of ze zich nu binnen, dichtbij of verder van ons bedrijf bevinden. Transparantie en volledige openbaarmaking aan de verschillende belanghebbende maken deel uit van onze bedrijfscultuur leven in beweging “life in motion”!

Delen opLinkedIn
  • EcoVadis-evaluatie - Nieuws