Onze Trilogiport site gaat groeien!

Een tweede magazijn zal uiteindelijk een bebouwde oppervlakte van 60.000m2 bereiken.

De Jost Group is een transport- en logistiek bedrijf met 60 jaar ervaring. Om een ​​van de toonaangevende bedrijven in Wallonië te zijn en te blijven, is vooral een innovatieve en baanbrekende visie voor de sector een vereiste.  Parallel aan de substantiële investeringen in LNG-projecten en een groener alternatief voor diesel, focust de Jost Group zich op een veelbelovend onderwerp in de Belgische transport en logistiek.

Met de aanschaf van een perceel van 300.000 m2 op de site van de Trilogiport van Luik, wil de Jost Group een frisse wind in de stad brengen door kwartmagazijnen te bouwen op een totale oppervlakte van 180.000 m2. Momenteel is hiervan al 43.000 m2 in gebruik.

Het doel en de kracht van dit project ligt in de multimodale component. Op de site van Trilogiport ontstaat internationaal transport en logistiek. In het achterland van 4 grote Noordzee-zeehavens (Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Duinkerken) kan een schip bijvoorbeeld zijn lading afleveren in een van deze havens. Deze lading wordt, na inklaring en verificatie van documenten, per binnenschip naar de Trilogiport in Luik vervoerd.

Zodra de schepen op het platform van de nieuwe hub in Luik zijn gelost, worden de containers naar ons magazijn vervoerd. De Jost Group lost vervolgens de lading, voert visuele controles uit, sorteert en her verpakt deze indien nodig, alvorens de goederen met eigen vrachtwagens te verschepen naar haar belangrijkste partners en klanten in binnen- en buitenland.

Dankzij multimodaliteit kan de Jost Group haar combinaties van transport eenheden haar CO²-uitstoot blijven verminderen. Dit in overeenstemming met het ISO 14.001 certificaat en de Lean & Green certificering, in ultramoderne infrastructuren die 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk zijn.

Om haar operationele uitmuntendheid, de flexibiliteit voor oplossingen op maat en de kwaliteitsservice te behouden, start de Jost Group met de bouw van haar tweede magazijn, dat uiteindelijk een bebouwde oppervlakte van 60.000 m² zal bereiken. Deze nieuwe ruimte zal in 2021 het eerste magazijn in Europa's grootste rivierhaven aanvullen. Deze zorgt voor een efficiënt transport en logistiek voor de 56 miljoen Europese inwoners die binnen een straal van 250 km rond de Trilogiport van Luik wonen.

Delen opLinkedIn
  • Onze Trilogiport site gaat groeien!